In gesprek met: Bas van de Korput

Uitdagende spoedritten en speciale klussen op de afdeling planning.


Van Opdorp Transportgroep

Bas is sinds begin 2020 werkzaam bij Van Opdorp Transportgroep als planner op de afdeling bulktransport. Samen met zijn collega’s regelt hij de boekingen van de vrachten, het geven van instructies aan de chauffeurs en het efficiënt werken binnen de afdeling. Tussendoor komen regelmatig spoedklussen binnen. 

Bas is via internet op Van Opdorp Transportgroep gestuit. “Via internet kwam ik bij Van Opdorp terecht, maar toen was er helaas geen vacature vrij. Op een later moment kwamen we weer met elkaar in contact en bleek er een positie vrij te zijn als Planner Bulk.” Niet alleen de werkzaamheden als planner trokken Bas aan. “Het totale bedrijf spreekt me aan. Zo staat het wagenpark er altijd mooi en netjes bij.”

Door de jaren heeft hij vooral geleerd dat de werkelijkheid heel anders is dan wat je op school leert. “Er komt veel meer bij kijken dan enkel transport van A naar B.” Bas noemt de vele documenten die nodig zijn en dat je dit vak vooral leert door te doen. Het leukst vindt hij de uitdagende spoedritten en de speciale klussen. Dus niet standaard van A naar B en ritten naar bijzondere locaties zoals naar Tsjechië voor een klus met de zuigbulk.

Bas beveelt het zeker aan om bij Van Opdorp Transportgroep te solliciteren. “Het is een mooi bedrijf en mooi werk. Je werkt met een team dat elkaar niet laat vallen en samenwerkt. Met elkaar zorgen we ervoor dat alles aan het einde van de dag geregeld is.”

Meer nieuws:

Meer nieuwsberichten »

Gold Award voor van Opdorp bij de 7e editie van 4STAR

Jaarlijks wordt vanuit DOW het 4Star event gehouden waar samenwerkingspartners worden onderscheiden op hun prestaties. Van Opdorp mocht dit jaar een Gouden onderscheiding in ontvangst nemen.

Lees meer »
Nieuws: Gold Award voor van Opdorp bij de 7e editie van 4STAR

Het belang van veiligheid bij van Opdorp Transport

In 2020 won Van Opdorp Transportgroep de Truck Safety Award en ook dit jaar werd de Nederlandse transporteur – met een filiaal in België – opnieuw onderscheiden. Lees het volledige interview met Manon van Opdorp.

Lees meer »
Nieuws: Het belang van veiligheid bij van Opdorp Transport